Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní
nakupuj
 

Doctor P.P.: Tenkej led

17.1.2003 | Autor: Petr Korál



Millenium Records (44:26)
Zatímco ve svém civilním povolání (právničina) je Dr. Petr Pečený nadmíru respektovanou osobností, se svým hudebním bandem stále patří k podceňovaným outsiderům. Zejména u zdejší hudební kritiky. Třetí deska sdružení Doctor P.P., vydaná v již tradičním tříletém odstupu od své předchůdkyně,by to však konečně mohla změnit. Je totiž jednoznačně nejvyrovnanější a v konečném výsledku umělecky nejpřesvědčivější.

Tenkej led překvapí už svým stylovým rozmachem; Pečenému a jeho kolegům nečiní nejmenší problém vyladit se na jemnou countryrockovou vlnu (Old Shatterhand), naservírovat jižansky elegantní cajdáček (Čert je vem), odpíchnout tradiční rock'n'roll (Směšná), ponořit se do popovějších hladin i vypálit ostře bigbítové nátěrovky bezmála punkového rázu. Už tak široké menu rozšiřuje ještě závěrečný rozverný popěvek O-la-lá..., původně pocházející z repertoáru Pestalozzi.

Doctor P.P. podal(i) pádný důkaz, že i česky zpívaný pop rock může být dělán s vkusem (když nic jiného, tak ani texty rozhodně neruší a nijak neodpuzují) a nekřečovitou zábavností, na vysoké muzikantské úrovni a navíc s darem 'vyhmátnout hit'. Vždyť co jiného než příjemné hity jsou veskrze (a přitom nenuceně) líbivé skladby Tenkej led, Lou Reed, Ježíškovi mávej, už zmiňované Čert je vem a Old Shatterhand nebo od u nás neznámého amerického písničkáře Steva Wynna převzaté kousky Lítám v tom sám a Večírek? O Whisky co má šťávu aneb zdařilé adaptaci (se slovy i pohostinským zpěvem Lou Fanánka Hagena) tradicionálu Whiskey In The Jar, proslaveného Thin Lizzy a Metallikou, ani nemluvě.




Body:

Psáno pro: &musiQ 2003/01

Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/recenze/Doctor-PPTenkej-led~17~leden~2003/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.